1 starsКъщи Лещен, Лещен, България

Къщи Лещен са част от Еко селище Лещен- един от най-привлекателните и автентични курорти за селски туризъм в България. Разположено върху южния склон на Западните Родопи на 200 км от София, на 155 км от Пловдив, пред него се открива незабравима гледка към Пирин планина. Къщите в с. Лещен имат сертификат Зелена Къща от БААТ (Българската асоциация за алтернативен туризъм).

Настаняване: Еко селището се състои от 30 къщи, 15 от които предлагат настаняване, както и уникалната Глинена къща. Общият брой на двойните стаи е 21, има 2 стаи с по четири легла и 4 апартамента- до 3-ма човека (общ капацитет 60 души). Къщичките в селото са уникални не само като архитектура, но и като вътрешено оформление. Реставрацията им се е водила от стремежа да се запази оригиналния им вид. Старателно са подбрани детайлите. Битовите предмети са автентични- напълно запазени или възстановени след години вярна употреба. Оформлението е архаично, но направено с много вкус. Всяка стая, във всяка къща има собствен характер, а пространството е изпълнено със сладкия и уютен аромат на истинско дърво. И ако не бяха луксозните бани и кабелната телевизия, човек напълно би се слял с духа на старото и добро Възраждане.

Стаи: Всички стаи са реновирани и оборудвани с телефон, телевизор със сателитни програми и компютърна връзка. Повечето от стаите разполагат със спални, други имат едно или две отделни легла. През зимата: подготвени дърва за камината, има и печки. Къщите имат просторни чардаци и цветни дворове. Почти всяка къща има собствена механа, където гостите имат възможност да приготвят сами храната си с продукти от местното стопанство.

Ресторанти: Селището предлага трапезария с 25 места, ресторант с 25 места и лятна градина с 40 места. Ресторантът в селището отдавна е известен с добрата си кухня. Освен него, има две механи, където могат да се настанят 50 човека.

Услуги и удобства: Всички къщи и механи са свързани с главната улица, минаваща през селото. Тази улица е постлана с калдъръм и на нея са разположени магазинчетата за сувенири, откъдето туристите могат да се сдобият с уникални български сувенири, както и да се разходят и да попият атмосферата на националния дух и традиция.

Развлечения: Четирите сезона на годината предлагат различни начини на забавления и отдих – лов и риболов, езда в планината, плуване и балнеолечение в близкия курорт Огняново (5км) с открит и закрит басейн, бране на гъби и билки, разходки до съседните етнографски комплекси на Ковачевица (7 км), Долен (20 км) и Делчево (18 км), както и еднодневни пътувания до Роженския манастир край Мелник (60 км), ски-курорт Банско (50 км) и Гоце Делчев (15 км). На 120 км от селото се намира г. Кавала в Гърция, където човек може да отиде на еднодневна екскурзия и да се порадва на красивите Гръцки плажове и кристално чиста вода. Възможно е да се направи джип сафари и да бъдат посетени резерватът Тъмната гора с вековни буки и елови дървета, скалните образувания, които са тракийските светилища Козият камък и Черната скала, каньонът на река Канина и местността Синият вир. Местната Галерия организира културни мероприятия и експозиции, които са традиционни за този край на Родопите. Мястото носи радост, спокойствие и много красота за всеки, който стъпи там. Създадената подредба и ненаранената архитектура разкриват една голяма мечта, която е станала реалност- един кът чист, просторен и спретнат- копнеж за всеки човек, който не иска да бъде организиран турист. Лещен е превърнат в място за отмора, за любов, за размисъл, за приключение, за веселба.

Цени на хотела

Стаи

Услуги на хотела

NУслугацена
1(BB) Закуска вкл. в цената0 лв.

Цената включва: нощувка със закуска, открит топъл панорамен басейн, безжичен интернет, паркинг, туристическа такса и застраховка.

Допълнителни условия:
Дете до 5.99 г. - безплатно;
Дете 6-11.99 г. - 50% от цената на човек, настанен на редовно легло;
Трети възрастен - 75% от цената на човек, настанн на редовно легло;

Резервирайте на телефон: 0879 46 80 45 

2008 Starry Travel Ltd. ©® Уеб дизайн Булгармарк ООД.