1 starsГлинената къща, Лещен, България

Глинената къща е част Еко селище Лещен- един от най-привлекателните и автентични курорти за селски туризъм в България. Разположено върху южния склон на Западните Родопи на 15 км от Гоце Делчев и на 200 км. от София, на 155 км от Пловдив, пред него се открива незабравима гледка към Пирин планина.

Настаняване: Глинената къща (или Къщата на Флинстоун, както с усмивка я наричат нейните гости) е романтично място създадено с много фантазия, което пренася своите гости в каменната ера, но където не липсват и всички съвременни удобства. Тя разполага с 1 помещение и е подходяща за 2-ма души.

Стая: Разполага с телевизор със сателитни програми, баня с тоалетна, камина, свещи, автентични аксесоари, тераса, градина.

Ресторанти: Всеки гост може да се възползва от възможността да комбинира почивката си в Глинената къща с гощавка в Кръчмата, който предлага разнообразни ястия от Българската традиционна кухня и лятна градина. Освен него, има две механи, където могат да се настанят 50 човека.

Услуги и удобства: Главната улица на  селото е постлана с калдъръм и на нея са разположени магазинчетата за сувенири, откъдето туристите могат да се сдобият с уникални Български сувенири, както и да се разходят и да попият атмосферата на националния дух и традиция.

Развлечения: Четирите сезона на годината предлагат различни начини на забавления и отдих – лов и риболов, езда в планината, джип-сафари, плуване и балнеолечение в близкия курорт Огняново (5км) с открит и закрит басейн, бране на гъби и билки, разходки до съседните етнографски комплекси на Ковачевица (7 км), Долен (20 км) и Делчево (18 км), както и еднодневни пътувания до Роженския манастир край Мелник (60 км) и ски-курорт Банско (50 км). На 120 км от селото се намира г. Кавала в Гърция, където човек може да отиде на еднодневна екскурзия и да се порадва на красивите Гръцки плажове и кристално чиста вода. Село Лещен и Глинената къща са идеалното място за една истинска и незабравима почивка.

Цени на хотела

Стаи

Услуги на хотела

NУслугацена
1Без изхранване0 лв.

Цената включва: нощувка.

Резервирайте на телефон: 0879 46 80 45 

2008 Starry Travel Ltd. ©® Уеб дизайн Булгармарк ООД.